Amsterdam University Press
Verrek, het is geen kunstenaar
Title
Verrek, het is geen kunstenaar
Subtitle
Gerard Reve en het schrijverschap
Price
€ 14,99
ISBN
9789048523825
Binding
eBook ePub
Number of pages
450
Publication date
Dimensions
23.4 x 15.6 cm

Reviews

"Een scherpzinnige studie. Praat legt niet alleen de vinger op de inzet van Reve's strategieën en zijn oeuvre, maar komt ook nog tot belangwekkende inzichten over de beschouwing van het moderne kunstenaarschap in het algemeen."
Yra van Dijk, hoogleraar Moderne Nederlandse literatuur en cultuur aan de Universiteit Leiden

Edwin Praat

Verrek, het is geen kunstenaar

Gerard Reve en het schrijverschap

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Gerard Reve behoorde tot de Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse literatuur. Hij staat bekend als een ongeëvenaard stilist, maar ook als een beroepsprovocateur. Steeds weer wist hij schijnbaar moeiteloos de aandacht van pers en publiek op zich te vestigen. Ook na zijn dood is nog geen eenduidig antwoord gevonden op de vraag wie Reve nu werkelijk was: komediant of oprecht katholiek, xenofoob of conservatief, geniaal schrijver of perverseling?

In Verrek, het is geen kunstenaar besteedt Edwin Praat uitgebreid aandacht aan Reves mystificaties, geruchtmakende tv-optredens en confrontaties met collega’s, pers en publiek. Door de wereld van Reve binnen en buiten diens literaire werk te bekijken, komt Praat tot verfrissend nieuwe analyses. Dit is het eerste boek waarin Reves oeuvre en publieke optreden in samenhang worden beschouwd. Het gaat niet over Reve alleen, maar ook over de vraag hoe een kunstenaar zich in het openbaar moet gedragen om succesvol te zijn.

€ 14,99
+ Order this e-Book
Author

Edwin Praat

Edwin Praat is docent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2011 cum laude op zijn onderzoek naar het schrijverschap van Gerard Reve.

Related titles