Amsterdam University Press
Onbehagen in de polder
Title
Onbehagen in de polder
Subtitle
Nederland in conflict sinds 1795
Price
€ 9,99
ISBN
9789048524082
Binding
eBook ePub
Number of pages
336
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm

Onbehagen in de polder

Nederland in conflict sinds 1795

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Nederland polderland, zo staat ons politieke klimaat nog altijd bekend. Maar klopt dat imago wel? De dood van Pim Fortuyn en de aanslag op de Twin Towers leidden een periode van zichtbaar onbehagen in de samenleving in. Beleidsmakers en journalisten hadden tal van verklaringen. Van een ‘multicultureel drama’ tot globalisering en de politieke vervlechting van Europa: het eerder zo stabiele Nederland zou in korte tijd op drift zijn geraakt. De twaalf historici in deze bundel laten zien dat het ‘succesverhaal’ van onze stabiele natie eigenlijk altijd al rafelranden had. Volgens hen is conflict een centraal kenmerk van de Nederlandse politiek. Terwijl in eerdere publicaties vooral aandacht was voor de vermeende oorzaken van ‘de kwaal’ die onbehagen heet, staat in deze bundel de manier waarop Nederlanders door de jaren heen met onbehagen zijn omgesprongen centraal.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Authors

Peter van Dam

Peter van Dam is Universitair Docent Globalisering, Religie en Transnationale Civil Society aan de Universiteit van Amsterdam.

Bram Mellink

Bram Mellink is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdeling geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. In het voorjaar van dit jaar verscheen van zijn hand: Worden zoals wij. Onderwijs en de opkomst van de geïndividualiseerde samenleving sinds 1945.

Jouke Turpijn

Jouke Turpijn is universitair docent Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in politieke cultuur en publieksgeschiedenis van Nederland in de laatste twee eeuwen.

Related titles