Amsterdam University Press
Nederland pensioenland
Title
Nederland pensioenland
Subtitle
Wat je wilt weten over pensioen
Price
€ 6,99
ISBN
9789048524648
Binding
eBook ePub
Number of pages
176
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 6,99

Reviews

"Voor wie pensioen best belangrijk vindt, maar te ingewikkeld om zich er in te verdiepen, is dit boek een absolute aanrader. Door stap voor stap de verschillende aspecten van het pensioen uiteen te zetten, maken de auteurs de lezer wegwijs in de doolhof van het Nederlandse pensioenstelsel. (..) Verplichte kost voor wie zelf een standpunt wil bepalen in het pensioendebat." - Prof. Paul de Beer, bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam

"Nederland pensioenland maakt pensioen begrijpelijk en toegankelijk. Prettig leesbaar, helder en overzichtelijk. Eerlijk over later." - Prof. Mark Heemskerk, bijzonder hoogleraar pensioenrecht aan de Radboud Universiteit

Sijbren Kuiper, Natascha van der Zwan

Nederland pensioenland

Wat je wilt weten over pensioen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Kunnen we nog wel rekenen op een behoorlijk pensioen? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig: de hoogte van het pensioen is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder het overheidsbeleid, het overleg tussen sociale partners en de veranderingen op de financiële markten. Pensioen is dan ook een uitermate complex onderwerp. Hoog tijd dus voor een overzichtelijke en toegankelijke uitleg.

Nederland pensioenland beschrijft hoe pensioenen in Nederland zijn geregeld en bespreekt de belangrijkste thema’s uit het huidige politieke debat. De auteurs gaan in op vragen waar iedereen mee zit. Hoe is je pensioen geregeld? Waar heb je recht op? Tot welke leeftijd moet je doorwerken? En mag je zelf beslissen hoe je premie wordt belegd?

€ 6,99
+ Order this e-Book
Authors

Sijbren Kuiper

Sijbren Kuiper is advocaat en specialist op het gebied van pensioenrecht.

Natascha van der Zwan

Natascha van der Zwan is universitair docent bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar pensioenstelsels.

Related titles