Amsterdam University Press
Beïnvloeding in Nederland en Europa
Title
Beïnvloeding in Nederland en Europa
Subtitle
Achter de schermen van belangengroepen
Price
€ 9,99
ISBN
9789048529674
Binding
eBook ePub
Number of pages
300
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm

Reviews

"Solo heeft geen overheid voldoende draagvlak en daadkracht voor intelligent beleid. Dit boek geeft relevante nieuwe inzichten voor eigentijds bestuur."
Wim Kuijken, Regeringscommissaris Deltaprogramma

"AMBER Alert dankt haar toenemende Europese succes aan de methode-Rinus."
Frank Hoen, medeoprichter en president AMBER Alert Europe

"Methodisch onderbouwde kritische analyse van Nederlandse belangenbehartiging in Europa."
Thomas Tindemans, voorzitter van Hill+Knowlton Strategies Brussel

"Dit boek biedt mooie voorbeelden en inzichten voor een intelligentere wisselwerking tussen publieke en private belangen."
Atzo Nicolaï, President DSM Nederland

"Slimmere beleidsbeïnvloeding tussen Nederland en de Europese Unie is hard nodig. Voor wie de Brusselse beslissingsprocessen en de Nederlandse reacties erop effectiever wil beïnvloeden, is dit boek van grand old man Van Schendelen beslist een aanrader."
Ambassadeur Pieter de Gooijer, Permanent Vertegenwoordiger bij de Europese Unie

Rinus van Schendelen

Beïnvloeding in Nederland en Europa

Achter de schermen van belangengroepen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Beïnvloeding gaat vaker op een domme dan op een intelligente manier. Meestal weinig doordacht, maar met grote negatieve gevolgen. Lobbyprofessor Rinus van Schendelen laat aan de hand van talrijke praktische voorbeelden zien dat intelligent beïnvloeden positieve effecten heeft op de korte en lange termijn. Met een blik achter de schermen beschrijft Van Schendelen de praktijken, achtergronden en uitkomsten van politieke en maatschappelijke beïnvloeding in Nederland, in de EU in onderling.

Beïnvloeding in Nederland en Europa geeft een goed beeld van de moeizame pogingen vanuit ons land om de EU te beïnvloeden, en ook omgekeerd, van de EU-beïnvloeding van ons land. Leuk of niet, waar over Nederlandse binnenlandse belangen wordt besloten moet ook Nederland niet afwachten maar meespelen. Zeker in Brussel, feitelijk onze nieuwe hoofdstad. Als rode draad stelt de auteur, adviseur van velerlei belangengroepen in ons land en in Europa, hierbij de vraag: ‘Doen wij het goed en kunnen wij beter?’

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Rinus van Schendelen

Rinus van Schendelen is professor of political science at Erasmus University, Rotterdam NL. He trains and advises lobby groups in dealing with the EU.

Related titles