Amsterdam University Press
Het verhaal van de westerse wetenschap
Title
Het verhaal van de westerse wetenschap
Subtitle
Van Aristoteles tot de oerknaltheorie
Translator
Ruud van der Helm
Price
€ 9,99
ISBN
9789048530441
Binding
eBook ePub
Number of pages
354
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm

Susan Wise Bauer

Het verhaal van de westerse wetenschap

Van Aristoteles tot de oerknaltheorie

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Het verhaal van de wetenschap is een leeswijzer die tekst en uitleg biedt bij de belangrijkste, oorspronkelijke teksten die ons denken over de wereld, de kosmos en de mens hebben vormgegeven en veranderd.

In 28 beknopte hoofdstukken neemt topauteur Susan Wise Bauer de lezer mee van de vroegste wetenschappelijke teksten van Hippocrates, Plato en Aristoteles tot aan twintigste-eeuwse klassiekers in het domein van geologie, biologie en kosmologie, met onder andere verwijzingen naar de werken van Einstein, Schrödinger en Dawkins. De hoofdstukken zijn los te lezen of in chronologische volgorde.

In elk hoofdstuk wordt aan de hand van een of meer klassieke wetenschappelijke werken het leven en onderzoek van verschillende wetenschappers uitgebreid toegelicht. In de eerste twee delen van het boek richt Susan Wise Bauer zich op het ontstaan van de wetenschap en op de ontwikkelingsgeschiedenis van de wetenschappelijke methode. In de drie slotdelen van Het verhaal van de wetenschap komt de ontwikkeling aan bod van de aardwetenschappen, de biologie en evolutieleer, en de kosmologie (inclusief relativiteitstheorie, kwantumfysica en chaostheorie).

Dit boek werpt een helder licht op het verhaal van wetenschap en wetenschapsgeschiedenis in al zijn facetten, uiteenlopend van de bronteksten en het menselijk streven naar essentiële kennis tot de zeer persoonlijke, soms gebrekkige, maar vaak ook briljante pogingen van wetenschappers om onze wereld te doorgronden.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Susan Wise Bauer

Susan Wise Bauer is de auteur van bestsellers zoals The Well-Trained Mind, The History of the Ancient World en The History of the Medieval World. Ze leerde Latijn op haar tiende, werkte vervolgens als professioneel muzikant en schreef drie ongepubliceerde romans vóór haar zestiende. Sindsdien toerde ze met een reizend theatergezelschap, had een bijbaantje als jockey op een paardenrenbaan en werkte als ghostwriter. Inmiddels woont ze in een boerderij op het platteland van Virginia (VS) en is ze als docente verbonden aan het College of William & Mary in deze staat.

Related titles