Amsterdam University Press
De Griekse crisis
Title
De Griekse crisis
Subtitle
Een land op zoek naar zijn plaats in Europa
Price
€ 12,99
ISBN
9789048530861
Binding
eBook ePub
Number of pages
396
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 24,95

Jule Hinrichs, Shereen El Sherbini

De Griekse crisis

Een land op zoek naar zijn plaats in Europa

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Waarom is Griekenland zo in de problemen gekomen, terwijl het deel uitmaakt van de EU en de eurozone? En hoe kan het land beter en sterker uit deze crisis komen?

De Grieken worstelen sinds het einde van de onderdrukking door de Turken twee eeuwen geleden, met hun rol in Europa. Door corruptie en vriendjespolitiek wist de Griekse economie zich niet bevredigend te ontwikkelen, maar toch werd de euro ingevoerd. De trotse Grieken, eens de oorsprong van onze westerse beschaving, hebben grote moeite met hun voortdurende afhankelijkheid van andere landen. Ondanks de ingrijpende hervormingen die vanuit Brussel worden opgelegd, wil een grote meerderheid van de Griekse bevolking de euro en de band met de EU toch behouden.

In dit boek belichten de journalisten Jule Hinrichs en Shereen El Sherbini de verschillende sociologische, culturele, politieke en economische aspecten van de Griekse crisis. Door middel van uitgebreid literatuuronderzoek, persoonlijke ervaringen en interviews met prominente Griekse politici en wetenschappers geven de auteurs een uniek inzicht in de wrange Griekse werkelijkheid van de huidige crisis.

€ 12,99
+ Order this e-Book
Authors

Jule Hinrichs

Jule Hinrichs is econoom. Hij is sinds 1984 werkzaam als journalist bij het Financieele Dagblad.

Shereen El Sherbini

Shereen El Sherbini heeft Griekse taal en cultuur gestudeerd en is correspondent in Athene voor het Financieele Dagblad.

Related titles