Amsterdam University Press
De dodelijke omhelzing van het kapitalisme
Title
De dodelijke omhelzing van het kapitalisme
Price
€ 9,99
ISBN
9789048530922
Binding
eBook ePub
Number of pages
232
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 9,99

Franco Berardi

De dodelijke omhelzing van het kapitalisme

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Is er een relatie tussen geestelijke gezondheid en kapitalisme? Naar aanleiding van het geweld in onze huidige samenleving gaat de bekende Italiaanse wetenschapper en filosoof Franco Berardi op zoek naar de oorzaken van de geestelijke malaise van onze tijd.

Berardi beschrijft een reeks verschrikkingen - het bloedbad tijdens de Batmanvertoning in Aurora (Colorado, VS), de slachtpartij van Anders Breivik op Utøya (Noorwegen), schietpartijen van middelbare scholieren op hun eigen school, de zelfmoordepidemie in Zuid-Korea en Japan, en de recente economische crisis in Europa die mensen tot zelfmoord drijft - en probeert te achterhalen wat mensen tot zulke daden aanzet. Daarbij stelt hij dat onze kapitalistische samenleving steeds nihilistischer wordt en hij houdt het financieel kapitalisme met zijn meedogenloze concurrentiestrijd verantwoordelijk voor de suïcide-tendens die in de samenleving is doorgedrongen. Ook draagt volgens hem onze kapitalistische cultuur, met haar visuele stimulatie en hyperconnectiviteit, bij aan de afstomping van onze sensibiliteit.

In dit boek, dat vier decennia van radicaal intellectueel denken omspant, past Berardi filosofische en psychoanalytische inzichten toe om onze huidige cultuur te verklaren. Om ons te bevrijden uit de dodelijke omhelzing van het absolute kapitalisme stelt hij dystopische ironie voor als ontsnappingsroute naar een zinvoller leven.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Franco Berardi

Franco "Bifo" Berardi, is een Italiaanse filosoof, auteur en activist. Met zijn onderzoek richt hij zich vooral op de rol van media en informatietechnologie in onze postindustriële, kapitalistische maatschappij. Hij heeft ruim twintig boeken geschreven en mengt zich actief in het maatschappelijk debat. De dodelijke omhelzing van het kapitalisme is het eerste boek van hem dat in het Nederlands is vertaald.

Related titles