Amsterdam University Press
De liefdesparadox
Title
De liefdesparadox
Subtitle
Acht hedendaagse filosofen over de liefde
Price
€ 9,99
ISBN
9789048531424
Binding
eBook ePub
Number of pages
208
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 20,99

Wim de Muijnck (ed.)

De liefdesparadox

Acht hedendaagse filosofen over de liefde

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Liefde is ongetwijfeld een van onze krachtigste drijfveren en misschien wel onze belangrijkste bron van zingeving. Liefde gaat bovendien gepaard met talloze vragen en paradoxen waarmee iedereen zich zo nu en dan bezighoudt, en is om die reden een prachtig onderwerp voor filosofische reflectie.

Want waarom houden we van iemand, zijn daar eigenlijk redenen voor? Is er altijd sprake van echte liefde, en wat moet je doen als je twijfelt aan die van jouzelf of de ander? Kan liefde ambigu zijn? Is liefde een kwestie van identificatie of juist de erkenning van een anders autonomie? Kan liefde verdiend worden? En is liefde monogaam of zijn meerdere liefdes mogelijk?

De essays in dit boek laten zien hoe Nederlandse en Vlaamse filosofen vandaag de dag met het themabezig zijn. Onder redactie van Wim de Muijnck en met bijdragen van Jan Bransen, Frank Hindriks, Charles Hupperts, Giel Hutschemaekers, Wim de Muijnck, Frank Rebel, Katrien Schaubroeck en Annemarie van Stee.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Editor

Wim de Muijnck

Wim de Muijnck is docent Wetenschapsfilosofie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde in 2002 aan de Universiteit van Tilburg.

Related titles