Amsterdam University Press
Radicalisering ontrafeld
Title
Radicalisering ontrafeld
Subtitle
Tien redenen om een terroristische aanslag te plegen
Price
€ 8,99
ISBN
9789048531929
Binding
eBook ePub
Number of pages
160
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 18,99

Reviews

De aanpak van Van Dongen levert een inzichtelijk boek op. Hij heeft kennis van zaken en een soepele pen. De indeling die hij maakt is ook van belang voor de bestrijding van terroristen. Je moet weten wat voor drijfveren ze hebben om ze doeltreffend te kunnen aanpakken. - Co Welgraven, Trouw

Teun van Dongen

Radicalisering ontrafeld

Tien redenen om een terroristische aanslag te plegen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Hoe komen terroristen tot hun gruweldaden? In het huidige politieke en publieke debat over de drijfveren van terroristen staan twee opvattingen lijnrecht tegenover elkaar. Politiek rechts ziet radicalisering hoofdzakelijk als een teken van religieus en politiek fanatisme. Aan de linkerkant van het politieke spectrum wijt men radicalisering vooral aan frustratie over slechte sociaaleconomische omstandigheden.

In Radicalisering ontrafeld verrijkt en nuanceert terrorismedeskundige Teun van Dongen dit debat door te laten zien dat ook zaken als schuldgevoelens, peer pressure en een hang naar status een bijzonder grote rol in het radicaliseringsproces kunnen spelen. Aan de hand van memoires, interviews en verklaringen van jihadstrijders en leden van groepen als de IRA en de Rote Armee Fraktion komt hij tot tien redenen waarom mensen terroristische aanslagen plegen. In een tijd waarin radicalisering volop in de politieke en publieke belangstelling staat, verschaft Van Dongen een dieper inzicht in de achtergronden ervan en legt hij uit hoe ermee om te gaan.

€ 8,99
+ Order this e-Book
Author

Teun van Dongen

Teun van Dongen is publicist en analist op het gebied van (inter)nationale veiligheid en terrorisme. Hij werkte voor de denktank The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) en promoveerde in 2014 op de effectiviteit van terrorismebestrijding. Momenteel is hij als docent Integrale Veiligheid verbonden aan de Hogeschool Inholland.

Related titles