Amsterdam University Press
De Tesla-revolutie
Title
De Tesla-revolutie
Subtitle
Waarom de olie-industrie haar macht verliest
Price
€ 11,99
ISBN
9789048531981
Binding
eBook ePub
Number of pages
358
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 23,99

Reviews

Dit is het moment om een eerste boek te lezen over de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. De Tesla-revolutie is zo'n boek. Voor iedereen die wil begrijpen waar die tanker met Amerikaans schaliegas ineens vandaan kwam
**** NRC Handelsblad

Willem Middelkoop, Rembrandt Koppelaar

De Tesla-revolutie

Waarom de olie-industrie haar macht verliest

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie is er sprake van een nieuwe energierevolutie en zal de macht van oliegiganten minder worden. Het verkoopsucces van Tesla laat zien hoe snel de wereld verandert. Toch kunnen we nog lang niet zonder olie. De vraag naar het zwarte goud stijgt nu al 150 jaar. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit.

In De Tesla-revolutie gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel. Vragen als ‘Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto’s verkocht?’ en ‘Waarom raakt de goedkope olie op?’ komen aan de orde.

Bekijk hier een introductie door Willem Middelkoop waarin hij kort ingaat op enkele vragen uit het boek:

€ 11,99
+ Order this e-Book
Authors

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ. Hij waarschuwde in zijn eerste boek Als de dollar valt (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren erna verschenen De permanente oliecrisis (2008), Overleef de kredietcrisis (2009), Goud en het geheim van geld (2012), De Big Reset (2014), De Tesla-revolutie (2017) en Patronen van bedrog (2018). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken. Zijn boeken zijn in negen talen vertaald, waaronder het Chinees en Arabisch.

Rembrandt Koppelaar

Rembrandt Koppelaar (1985) is senior onderzoeker bij het Zwitserse Institute for Integrated Economic Research (IIER), waar hij energiestromen in economieën onderzoekt. Daarnaast doet hij aan het gezaghebbende Imperial College in London promotieonderzoek naar investeringsbeslissingen in de elektriciteitsmarkt.

Related titles