Amsterdam University Press
De andere afslag
Title
De andere afslag
Subtitle
Hoe had het leven anders kunnen lopen?
Price
€ 9,99
ISBN
9789048533176
Binding
eBook ePub
Number of pages
230
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm

Reviews

"Een groot genoegen, zowel filosofisch als literair. Iedereen vraagt zich weleens af hoe het leven (..) gelopen zou zijn indien iets in het verleden anders had uitgepakt. (..) De mogelijkheid om De andere afslag te lezen is er een die we niet moeten versmaden!"
Herman Philipse, hoogleraar filosofie

"Rijk gestoffeerd met voorbeelden en verwijzingen, breed opgezet, maar met scherpe argumenten. ‘What if’-geschiedenis wordt in ere hersteld."
Maarten Boudry, filosoof en essayist

Jeroen Hopster

De andere afslag

Hoe had het leven anders kunnen lopen?

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Soms lijkt het alsof je leven in de sterren staat geschreven. Alsof het zaad- en eicelletje van je ouders voorbestemd waren te versmelten. Alsof het lot jou en je geliefde bij elkaar bracht. Die schijn bedriegt: wij banen ons een weg in een landschap van mogelijkheden. Wat als je die andere weg was ingeslagen?

Filosoof Jeroen Hopster buigt zich over deze 'wat als'-vraag. Hij betoogt dat 'wat als'-vragen over het leven, over de geschiedenis en over de evolutie meer zijn dan speculatieve gedachtespelletjes. Er bestaat denkgereedschap om zulke vragen te beantwoorden. Bovendien leveren die antwoorden niet alleen kennis op. Ze voeden ook onze belevingswereld. Is een leven dat in de sterren staat geschreven wel zo interessant? Volgens Hopster geeft het besef dat de dingen anders hadden kunnen lopen emotionele verdieping. Het draagt bij aan de tragiek, maar ook aan de schoonheid van het bestaan.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Jeroen Hopster

Jeroen Hopster (1987) is filosoof en historicus. Hij studeerde aan de universiteiten van Amsterdam, Edinburgh, Melbourne, Harvard en promoveert aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar evolutie en ethiek. Hopster is onder andere redacteur van Wijsgerig Perspectief en columnist voor Filosofie Magazine. Samen met Han de Wit schreef hij het boek Boeddhisme voor denkers.

Related titles