Amsterdam University Press
Zwarte gaten
Title
Zwarte gaten
Subtitle
Gevangen in ruimte en tijd
Price
€ 19,99
ISBN
9789048534753
Binding
eBook ePub
Number of pages
216
Publication date
Dimensions
23 x 21.5 cm
Also available as
Hardback - € 39,99

Marcel Vonk

Zwarte gaten

Gevangen in ruimte en tijd

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende Marcel Vonk bron van fascinatie. In dit rijk geïllustreerde boek ontrafelt theoretisch fysicus en wetenschapspopularisator Marcel Vonk dit natuurkundige fenomeen en beschrijft hij hoe zwarte gaten niet alleen tot intrigerende wetenschappelijke raadsels leiden, maar ook juist de mysteries van het heelal helpen oplossen. Hij gaat daarbij complexe concepten niet uit de weg, maar legt deze op eenvoudige wijze uit.

In de vorige eeuw werden zwarte gaten vooral op theoretisch vlak bestudeerd. De afgelopen jaren worden echter steeds meer technieken ontwikkeld waarmee deze ongrijpbare hemellichamen ook daadwerkelijk kunnen worden waargenomen. Vonk behandelt in dit boek deze nieuwe observationele ontwikkelingen, de laatste theoretische inzichten en ons begrip én onbegrip van zwarte gaten op toegankelijke wijze.

€ 19,99
+ Order this e-Book
Author

Marcel Vonk

Marcel Vonk is een Nederlands wetenschapper en pokerspeler. Hij won op 5 juli 2010 het $1,000 buy-in No-Limit Hold'em-evenement ('Event #54') van de World Series of Poker 2010. Daarmee werd hij de derde Nederlander in de geschiedenis die een WSOP-toernooi won. Vonk is postdoctoraal onderzoeker in de hoge-energiefysica, snaartheorie en mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam.

Related titles