Amsterdam University Press
Professor, bestaat God?
Title
Professor, bestaat God?
Price
€ 4,99
ISBN
9789048535347
Binding
eBook ePub
Number of pages
104
Publication date
Dimensions
17.6 x 11.5 cm

Reviews

Dat verhaal over God is een buitengewoon redelijk & verstandig verhaal. Daar kan ik mij wel een heel eind in vinden. - Maarten 't Hart

Hoewel ik persoonlijk meer rijkdom vind in het Bijbelse spreken over het geheim van God, is het pleidooi van Barthel voor God-als-bezielende-Geest die appelleert om het goede te doen boeiend en waardevol. - Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch

Peter Barthel

Professor, bestaat God?

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

In 2014 ontving de Rijksuniversiteit Groningen een brief van de 7-jarige Anco, met de vraag: ‘Bestaat God, kan de universiteit dat uitzoeken?’ Deze brief kwam terecht op het bureau van Peter Barthel, sterrenkundige aan dezelfde universiteit. Hij beantwoordde Anco’s vraag en verwerkte zijn antwoord in een lezing tijdens de Groningse Nacht van Kunst en Wetenschap. Enkele weken later werd de lezing gepubliceerd in Trouw, wat leidde tot een paar heftige reacties van andere wetenschappers, waaronder theologen.

Barthels heldere uiteenzetting van hoe hij als wetenschapper dagelijks bezig met het heelal en de nietigheid van de aarde aankijkt tegen God, religie en de rol van de kerk in onze moderne samenleving, kan velen inspireren.

€ 4,99
+ Order this e-Book
Author

Peter Barthel

Peter Barthel is emeritus hoogleraar astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op actieve sterrenstelsels en quasars in het verre en nabije heelal. Daarnaast heeft hij grote affiniteit met wetenschapscommunicatie en -educatie. Voor laatstgenoemde activiteiten won hij prijzen alsmede een koninklijke ridderorde.

Related titles