Amsterdam University Press
De nieuwe revolutionaire golf
Title
De nieuwe revolutionaire golf
Subtitle
Waarom burgers zich van hun leiders afkeren
Price
€ 9,99
ISBN
9789048535903
Binding
eBook ePub
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 19,99

Rob de Wijk

De nieuwe revolutionaire golf

Waarom burgers zich van hun leiders afkeren

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Brexit. Trump. Le Pen. Wilders. Ze worden in verband gebracht met een opstand tegen de politieke elite. De situatie nu, doet sterk denken aan eerdere revolutionaire golven die Europa hebben overspoeld, zoals die van 1848. Die waren, net als nu het gevolg van de globalisering.

Maar het is de afgelopen eeuwen niet eerder voorgekomen dat zoveel ingrijpende ontwikkelingen samenvielen en elkaar versterkten: verschuiving van de economische en politiek macht naar het oosten, een financiële crisis en langdurige economische stagnatie, opstanden en ontwrichting in het Midden Oosten en Noord-Afrika, terrorisme en vluchtelingenstromen, conflict met Rusland, toenemende spanningen in de Zuid- en Oost-Chinese Zeeën, afnemende voorzieningszekerheid en sterk fluctuerende prijzen van grondstoffen en energie, klimaatverandering en een nieuwe industriële revolutie die de productie ingrijpend verandert en banen overbodig maakt. Al deze ontwikkelingen hebben het vertrouwen in de politiek ondermijnd.

Rob de Wijk beschrijft in deze opvolger van zijn succesvolle boek 5 over 12 de oorzaken van de onvrede en voorspelt het einde van de regelpolitiek van het technocratische fixen waardoor een hele generatie politieke leiders wordt weggevaagd. Populisten roepen dat ze een antwoord hebben. Maar ook zij kunnen de levensstandaard en veiligheid van mensen niet garanderen. Een nieuw soort leider zal de burger uit het dal moeten halen.

Bekijk hier een korte toelichting van Rob de Wijk op het boek.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the Director of the Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) and Professor of International Relations and Security at the Campus the Hague of Leiden University. He was previously a Professor in the field of International Relations at the Royal Netherlands Military Academy and Head of the Defense Concepts Department at the Dutch Ministry of Defense.

Related titles