Amsterdam University Press
Vak-Taal
Title
Vak-Taal
Subtitle
Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje
Price
€ 6,99
ISBN
9789048536627
Binding
eBook ePub
Number of pages
176
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 16,99

Willy Martin (ed.)

Vak-Taal

Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en noodzaak duidelijk van terminologie, van vaktaal. Vaak maken wij van vaktermen gebruik, zij het onbewust, omdat het nu eenmaal onbegonnen werk is over dingen te praten waarvoor je geen naam hebt. Daarom ook is het belangrijk dat wij op alle domeinen en in alle situaties de dingen een naam kunnen geven. Niet alleen wiskundigen en zeilers, maar ook juristen, golfspelers, muziekliefhebbers,schakers, economen, vrouwen, mannen die van kokkerellen houden, enz. enz.

In dit boek lichten dertig Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen, onder wie Kristien Hemmerechts, Ionica Smeets, Hans Dorresteijn en Jean Paul Vanbendegem, op een onderhoudende wijze hun relatie met vaktaal toe.

€ 6,99
+ Order this e-Book
Editor

Willy Martin

Willy Martin is emeritus hoogleraar Lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter van NL-Term. Hij was onder andere hoofdredacteur van de Engelse Van Dale en van ANNA (Groot Woordenboek Afrikaans en Nederlands).

Related titles