Amsterdam University Press
Vreemdelingen in hun eigen land
Title
Vreemdelingen in hun eigen land
Subtitle
Een reis door rechts Amerika
Price
€ 12,99
ISBN
9789048536900
Binding
eBook ePub
Number of pages
428
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Hardback - € 25,99

Reviews

De woede en de pijn van de mensen in het boek is begrijpelijk voor iedereen. In het huidige politieke klimaat kan dit van onschatbare waarde zijn.
The Economist

Een slim, respectvol en meeslepend boek
The New York Times

Psychologisch genuanceerd
O, The Oprah Magazine

Arlie Russell Hochschild

Vreemdelingen in hun eigen land

Een reis door rechts Amerika

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

In Vreemdelingen in hun eigen land verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika. Daar leert ze mensen kennen die een heel ander leven leiden en er ideeën op nahouden die haaks staan op die van haar.

Hochschild raakt bevriend met een automonteur, een aannemer, een telefoonreparateur, een handelsreiziger, een vrachtwagenchauffeur, een conciërge en een gospelzanger, en probeert te achterhalen waarom zij tegen hun eigen belangen in aanhangers zijn van politici als Donald Trump en op hem stemmen. Het blijkt dat de angst voor culturele achterstelling, economische achteruitgang en het gevoel verraden te zijn door de staat doorslaggevend zijn.

Tijdens haar zoektocht vindt Hochschild antwoorden op een van de cruciale vragen van de hedendaagse westerse politiek: waarom verzetten mensen zich met hand en tand tegen ‘progressieve’ overheidsinterventies terwijl zij daar zelf het meest van kunnen profiteren?

Een must-read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden.

€ 12,99
+ Order this e-Book
Author

Arlie Russell Hochschild

Arlie Russell Hochschild (1940) is een van Amerika’s meest vooraanstaande sociologen. Ze is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Tot haar bekendste boeken behoren The Managed Heart: The Commercialization of Human Feeling (1983), The Second Shift: Working Families and the Revolution at Home (1989) en The Outsourced Self: Intimate Life in Market Times (2012).

Related titles