Amsterdam University Press
Het eiland van Pelops
Title
Het eiland van Pelops
Subtitle
Een literaire reis door de Peloponnesos
Price
€ 12,99
ISBN
9789048537006
Binding
eBook ePub
Number of pages
364
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 25,99

Reviews

"Nooit drong de rijke geschiedenis van de Peloponnesos beter tot me door dan na het lezen van dit boek."
Fik Meijer

Hugo Koning, Hans Verheij

Het eiland van Pelops

Een literaire reis door de Peloponnesos

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Het eiland van Pelops neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen — met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden — bieden een authentieke blik op de bekende en minder bekende plaatsen van dit kleurrijke schiereiland. Hugo Koning en Hans Verheij hebben hiervoor de mooiste literaire en historische fragmenten geselecteerd en schrijven ze in Het eiland van Pelops op een aanstekelijke manier aan elkaar, voorzien van de benodigde contextuele informatie en illustraties.

Het boek biedt een verrassende ontdekkingstocht door de vele historische lagen in het palimpsest van het Griekse landschap. De route is uitgestippeld langs uiteenlopende literaire en historische teksten over de Peloponnesos, waarvan sommige speciaal voor dit boek voor het eerst vertaald zijn. Wie de sfeer optimaal wil beleven, leest het boek onder een olijfboom op locatie. Maar je kunt ook op reis vanuit de luie stoel.

€ 12,99
+ Order this e-Book
Authors

Hugo Koning

Hugo Koning is docent klassieken aan de Universiteit Leiden en het Stanislascollege in Delft. Hij schreef mee aan diverse examenbundels en publiceert over mythologie en archaïsch epos. Eerder publiceerde hij bij AUP het Elementaire Deeltje Mythologie.

Hans Verheij

Hans Verheij is oud-docent klassieke talen. Hij schreef mee aan een methode Grieks en diverse examenbundels. Al jarenlang organiseert hij reizen voor leerlingen en volwassenen naar Griekenland.

Related titles