Amsterdam University Press
De bewuste belegger
Title
De bewuste belegger
Subtitle
Laat je niet langer leiden door emoties
Price
€ 9,99
ISBN
9789048538843
Binding
eBook ePub
Number of pages
240
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 9,99

Geert Janssens

De bewuste belegger

Laat je niet langer leiden door emoties

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

‘Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt’, zo gaat het bekende beursgezegde. Eenvoudig. En toch? Zwakke beleggingsresultaten zijn verrassend genoeg niet het gevolg van een gebrek aan (technische) kennis, maar zijn vooral te wijten aan het onvermogen om die kennis nuttig te gebruiken. Emoties nemen de bovenhand. Beleggers zijn vaak als een kudde schapen die zich in allerlei richtingen laat drijven.

Het boek De bewuste belegger legt de lat hoog. Namelijk bij jezelf. Je wordt bij de start uitgenodigd tot een kleine zelftest. Op basis daarvan kun je vrijblijvend beslissen welke hoofdstukken je moet lezen. Hoe dan ook zijn delen IV en V verplichte lectuur. Ze confronteren je met jouw psychologische tekortkomingen (als het een troost mag zijn: het is eigen aan ons menszijn) die ertoe leiden dat je jouw kennis — hoe onderbouwd die ook mag zijn — niet optimaal gebruikt. Je leert de ware aard van ‘risico’ kennen, de illusie van het voorspellen, en de deugd van geduld. Je leert waarom je niet leert van eerder gemaakte fouten. Het boek bevat talrijke voorbeelden en tips om de vele valkuilen vanaf nu te ontlopen.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Geert Janssens

Geert Janssens is hoofdeconoom bij het forum voor geëngageerd ondernemen ETION en expert participatief ondernemen. Hij is Master of Arts in economie en Master in corporate finance. Janssens publiceerde onder meer over macro-economische onderwerpen, de financiële crisis en bedrijfsfinanciering.

Related titles