Amsterdam University Press
Emmanuel Macron
Title
Emmanuel Macron
Subtitle
De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus
Translator
Frans De Smet
Price
€ 9,99
ISBN
9789048539154
Binding
eBook ePub
Number of pages
210
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 9,99

Anne Fulda

Emmanuel Macron

De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Begin 2017 kijkt heel Europa met verbazing naar de snelle opkomst en verkiezing van de 39-jarige Emmanuel Macron en zijn nieuwe beweging En Marche! Wie is deze ex-bankier die werd verkozen tot de nieuwe Franse president?

Al vanaf zijn kindertijd wordt Macron als een nieuwe 'Petit Prince' beschouwd. Telkens opnieuw wordt hij door anderen, waaronder zijn meerderen, bewonderd en aangemoedigd. Vaak is hij hun in intellectueel opzicht de baas. De overgang van de presidentskandidaatmet zijn lieve, engelachtige glimlach naar de president met zijn onbuigzame blik en krachtig taalgebruik verloopt even vlot als resoluut.

Journaliste Anne Fulda biedt in dit boek een intiem en uniek portret van deze atypische Don Juan. Ze schetst een beeld van een man met grote vastberadenheid, een haast onmerkbaar superioriteitsgevoel, een onwrikbaar vertrouwen in zijn lotsbestemming en een even diep als goed gecamoufleerd egocentrisme.

Nu hij een reeks ingrijpende hervormingen wil doorvoeren keldert zijn populariteit. Gaat hij zijn beloften aan zijn land en aan Europa waarmaken?

€ 9,99
+ Order this e-Book
Author

Anne Fulda

Anne Fulda is een bekende politiek journaliste bij Franse televisie en bij de landelijke Franse krant Le Figaro waar zij verantwoordelijk is voor de serie Portretten.

Related titles