Amsterdam University Press
Gevaarlijke gekken?
Title
Gevaarlijke gekken?
Price
€ 9,99
ISBN
9789048539482
Binding
eBook ePub
Number of pages
200
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 19,99

Stephan Sanders, Bert de Reuver (eds)

Gevaarlijke gekken?

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Iedereen komt ze weleens tegen in de krant of in de eigen omgeving: de bully op het schoolplein, de maniakale manager, de crimineel. In het dagelijks spraakgebruik bestempelen we ze zonder aarzeling als 'gevaarlijke gekken'. We weten maar al te goed hoe ontwrichtend of traumatiserend zo'n gek kan zijn.

Kan de impact van zo'n gevaarlijke gek niet ook op grotere schaal spelen? Op de schaal van de samenleving, de wereld of de geschiedenis? Deze vraag was de inspiratie voor Gijsbert de Reuver en Stephan Sanders om een reeks lezingen te organiseren over een aantal karakteristieke historische en hedendaagse figuren, die zijn gebundeld in dit boek.

Na twee inleidende hoofdstukken die inzicht bieden in psychische problematiek, volgen essays over onder meer Donald Trump, Vladimir Poetin, Mao Zedong, Slobodan Milosevic en Sepp Blatter. Het boek kwam tot stand in medewerking met onder anderen Hans Achterhuis, Paul Brill, Eva Cukier, Jan van der Putten en Raymond van den Boogaard.

€ 9,99
+ Order this e-Book
Editors

Stephan Sanders

Stephan Sanders is columnist, presentator, essayist en auteur. Hij studeerde filosofie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Bert de Reuver

Gijsbert de Reuver was tot voor kort docent bijhet Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam, en verbonden aan bureau Kadans.

Related titles