Amsterdam University Press
Speltherapie voor verward Nederland
Title
Speltherapie voor verward Nederland
Subtitle
Omgaan met nationaliteit en diversiteit
Price
€ 4,99
ISBN
9789048544332
Binding
eBook ePub
Number of pages
126
Publication date
Dimensions
17.6 x 11.5 cm
Also available as
Paperback - € 9,99

André Droogers

Speltherapie voor verward Nederland

Omgaan met nationaliteit en diversiteit

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Nederlanders weten niet meer wie ze zijn, laat staan wie ze willen worden. Ze verkeren al geruime tijd in een identiteitscrisis. Modernisering en globalisering zorgden voor nieuwe vormen van diversiteit. De toegenomen individuele vrijheid veroorzaakte uitbundige variatie. Daarnaast kwamen nieuwe Nederlanders binnen, met een eigen identiteit. De nieuwkomers willen meedoen, maar voelen zich afgewezen. De eigenheimers willen zichzelf blijven, maar voelen zich bedreigd.

Wat blijft er bij zoveel diversiteit over van de nationale identiteit? Ieder voor zich, en niet meer God en Oranje voor ons allen? Of zijn André Hazes, André van Duin, André Kuipers en André Rieu nu onze nationale helden?

Antropoloog André Droogers laat in Speltherapie voor verward Nederland zien dat iedereen die de eigen werkelijkheid probeert te begrijpen, speelt met betekenissen. Wie keuzes maakt, schept zowel diversiteit als verbondenheid. Alle identiteit, ook de nationale, is het resultaat van een spel met mogelijkheden.

€ 4,99
+ Order this e-Book
Author

André Droogers

André Droogers is emeritus hoogleraar Culturele antropologie, in het bijzonder Religieuze en symbolische antropologie, aan de Vrije Universiteit.

Related titles