Amsterdam University Press

Religie zonder God

Ronald Dworkin
Title
Religie zonder God
Translator
Suzanne Schönbeck
Price
€ 13,99
ISBN
9789089646972
Format
Hardback
Number of pages
120
Publication date
Dimensions
11.5 x 17.6 cm

Ronald Dworkin

Religie zonder God

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Dit boek is een pleidooi voor godsdienstvrijheid op rationele gronden. Veel mensen geloven tegenwoordig in ‘iets’, maar noemen zichzelf niet religieus. Het een sluit het ander gelukkig niet uit, legt Dworkin uit in Religie zonder God. Geloven in God betekent het erkennen van waarden die vaak ook onder atheïsten bestaan. Op dat punt verschillen gelovigen en ongelovigen dus niet zo veel van elkaar. Alleen al daarom zouden ze elkaar de ruimte moeten geven op hun eigen manier te geloven, zegt Dworkin.

Recensies

"Het standpunt dat Dworkin in Religie zonder God inneemt reflecteert de toewijding aan het vinden van objectieve waarden die zo kenmerkend is voor Dworkins werk"Jeremy Waldron, The Guardian
€ 13,99
+ Order this book
Author

Ronald Dworkin

Ronald Dworkin was emeritus hoogleraar rechtsgeleerdheid en filosofie aan de Universiteit van New York. Hij gaf les aan Yale en de Universiteit van Oxford. In 2007 ontving hij de Ludvig Holberg International Memorial Prize voor zijn onderzoek. Hij overleed in februari 2013. Religie zonder God werd postuum uitgebracht. Dworkin is een van de grootste rechtsfilosofen en denkers over de democratische rechtsstaat uit de recente geschiedenis.