De robot de baas
Title
De robot de baas
Subtitle
De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk
Price
€ 20,99
ISBN
9789462982451
Format
Paperback
Number of pages
170
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm

De robot de baas

De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Dagelijks lezen en horen we dat 'de robots' eraan komen. En omdat robotica steeds sneller en slimmer wordt, vrezen velen dat er heel veel banen op het spel staan. Is dat waarschijnlijk?

In dit boek gaan technologiedeskundigen, economen en andere wetenschappers in op de vraag wat de betekenis van robotisering en digitalisering zal zijn voor de toekomst van werk. Er verdwijnen banen, er komen nieuwe banen bij en de aard van veel werk verandert. Maar robotisering blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan vaak wordt verondersteld.

De overheid, maar bijvoorbeeld ook wetenschappers, werkgevers en werknemers en hun organisaties, kunnen bovendien invloed uitoefenen op de manier waarop technologie wordt ontwikkeld en toegepast. Het is mogelijk de robot de baas te blijven met een 'inclusieve robotagenda' die zich richt op het bevorderen van complementariteit tussen mens en machine, met aandacht voor co-creatie, scholing, de kwaliteit van werk en nieuwe verdelingsvraagstukken.
€ 20,99
+ Order this book
Editors

Robert Went

Robert Went (twitter: @went1955) is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij werkte daar o.a. mee aan publicaties over ontwikkelingshulp, het Nederlands verdienvermogen, en ongelijkheid. Zie ook: http://www.wrr.nl/en/bureau/staf/article/robert-went/

Monique Kremer

Monique Kremer is researcher affiliated to the Netherlands Scientific Council for Government Policy (WRR).