Amsterdam University Press

Het Westen onder vuur

Peter Knoope
Title
Het Westen onder vuur
Subtitle
De haat verklaard
Price
€ 18,99
ISBN
9789462983243
Format
Paperback
Number of pages
156
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm
Also available as
eBook ePub - € 8,99

Reviews

Deels zit de oplossing in het begrijpen wat mensen ertoe beweegt om zich aan te sluiten bij erroristische organisaties. - Peter Knoope op 5 mei 2016 in De Wereld Draait Door

Een bevlogen visie op de verhouding tussen het Westen en de rest van de wereld, waarin alles minder vanzelfsprekend is dan westerlingen vaak denken. Peter Knoope toont overtuigend aan dat ideeën over de essentie van het bestaan, tijd, ontwikkeling en geweld vaak fundamenteel verschillen.Bob de Graaf, hoogleraar Intelligence en Security Studies aan de Universiteit van Utrecht.

Een aanrader voor iedereen die het veiligheidsbegrip in brede zin wil verkennen en hanteren.Fulco van Deventer, founding member of Human Security Collective.

Peter Knoope zoekt naar de drijfveren achter de terroristische aanslagen en de diepe grondlagen van de anti-westerse gevoelens en plaatst de terreur en de veiligheidsmaatregelen in een breder perspectief. Hij scherpt ons historisch bewustzijn en duidt op onze hoogmoed, de postkoloniale teleurstelling en het gevaar van historische vernedering. Een erudiete analyse van een ervaren anti-terreur expert die onze blik op wat er in de wereld aan de hand is, verruimt.Anna Luyten, journalist bij o.a. Vrij Nederland

Peter Knoope

Het Westen onder vuur

De haat verklaard

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Sinds 2011 is terrorisme schrikbarend toegenomen in frequentie en in intensiteit. Politiek geweld maakt veel slachtoffers, in het Westen, maar vooral daarbuiten. Is er sprake van een oorlog, zoals verschillende politieke leiders ons willen doen geloven? Peter Knoope is oud-directeur van het Internationaal Centrum voor Contraterrorisme en senior visiting fellow bij Clingendael. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen tracht hij de haat van terroristen te verklaren en biedt hij daarmee een beter begrip van de actuele ontwikkelingen.
€ 18,99
+ Order this book
Author

Peter Knoope

Peter Knoope is oud-directeur van het Internationaal Centrum voor Contraterrorisme en senior visiting fellow bij Clingendael.