Amsterdam University Press
Volg je buik
Title
Volg je buik
Subtitle
De enorme impact van minuscule microben
Price
€ 15,99
ISBN
9789462983465
Binding
Hardback
Number of pages
104
Publication date
Dimensions
18.5 x 13.5 cm

Reviews

Enorm fascinerend ... volkomen verhelderend. - Brain Pickings

Volg je buik

De enorme impact van minuscule microben

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Microben hebben een grote invloed op je gezondheid, gemoed, slaappatronen en eetgewoonten. Volg je buik leertje de microben in je eigen ingewanden kennen, waardoor je kunt werken aan je eigen gezondheid.

Allergieën, zwaarlijvigheid en acné zijn slechts enkele van de vele aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt (en ooit genezen) door microben in je darmen. Minuscule beestjes die op en in ons lichaam leven hebben een grote impact op je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld invloed hebben op je gemoedstoestand, slaappatronen en eetgewoonten en zelfs op de mate waarin muggen je steken. Volg je buik is een rondleiding door de ongeziene wereld van het menselijk lichaam, ziektes en afwijkingen. Tevens is het een praktische gids die inzicht geeft in het gebruik van antibiotica, probiotica en diëten.

Bekijk hier de TED Talk door Rob Knight.

€ 15,99
+ Order this book
Authors

Rob Knight

Rob Knight is hoogleraar pediatrie en computerwetenschappen. Hij is directeur van het Microbiome Initiative aan de Universiteit van Californië en medeoprichter van het Amerikaanse Gut Project en het Earth Microbiome Project.

Brendan Buhler

Brendan Buhler is wetenschapsjournalist. Hij schrijft voor de Los Angeles Timesen Sierra Magazine.

WPG Uitgevers België (Davidsfonds)