Amsterdam University Press
Het pillenprobleem
Title
Het pillenprobleem
Subtitle
Waarom we zoveel medicijnen gebruiken die niet werken en niet helpen
Author
Dick Bijl
Price
€ 15,99
ISBN
9789462985322
Binding
Paperback
Number of pages
212
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook ePub - € 6,99

Dick Bijl

Het pillenprobleem

Waarom we zoveel medicijnen gebruiken die niet werken en niet helpen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Medicijnen worden in de handel gebracht als keuringsinstanties vinden dat een middel meer werking dan bijwerking heeft. Maar meestal zijn die geneesmiddelen helemaal niet goed onderzocht, of alleen bij een heel kleine patiëntengroep. Eenmaal in de handel worden ze op grote schaal gebruikt door honderdduizenden patiënten. De farmaceutische industrie vaart daar wel bij, maar geldt dat ook voor de gebruikers van deze middelen?

Epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl stelt in Het pillenprobleem zeer kritische vragen over het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken? Wat zijn eigenlijk de bewijzen voor de werkzaamheid van die middelen? En wat is werkelijk bekend over de bijwerkingen? Is minder medicijnen eigenlijk niet veel beter?

De farmaceutische industrie haalt alle trucs uit de kast — en bedenkt steeds nieuwe — om hun middelen mooier voor te stellen dan ze zijn.
Dick Bijl in Skepter

€ 15,99
+ Order this book
Author

Dick Bijl

Dick Bijl is epidemioloog en voormalig huisarts. Hij werkte meer dan twintig jaar als redacteur en hoofdredacteur bij het Geneesmiddelenbulletin en is nu president van de International Society of Drug Bulletins (ISDB).

Related titles