Amsterdam University Press
Angela Merkel
Title
Angela Merkel
Subtitle
Een politieke biografie
Price
€ 19,99
ISBN
9789462985728
Binding
Paperback
Number of pages
300
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm

Michèle de Waard

Angela Merkel

Een politieke biografie

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Zij bedwong de eurocrisis, maar lukt het haar Europa net zo doortastend bij elkaar te houden?


Angela Merkel is de ongekroonde leider van Europa. 'Kanselier van de vrije wereld' noemde TIME haar zelfs. Voor haar betekent vrijheid verantwoordelijkheid nemen: principieel waar het vereist is, flexibel als het nodig is. Standvastig werkt zij aan een economisch sterk én sociaal Europa. Ze hield de eurozone bij elkaar en koos voor een gewaagde aanpak van de vluchtelingenproblematiek. 'Wir schaffen das' was haar credo. Merkels verhaal is ook het verhaal van Duitsland dat na de hereniging zijn tweede kans gebruikt om de waarden van Europa en de Europese samenwerking te verstevigen.

Overtuigend beschrijft Michèle de Waard het politieke leven van Angela Merkel. Ze gaat in op Merkels voorbeelden, drijfveren en motieven om meteen na de val van de Muur politiek actief te worden. Discipline, strategisch inzicht en een moreel kompas zijn tekenend voor haar leiderschap.

Michèle de Waard is historicus, journalist en columnist voor Het Financieele Dagblad. Ze werkte onder meer als chef Economie voor NRC Handelsblad en als Europees verslaggever en correspondent in Bonn en Berlijn. Eerder publiceerde zij Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.

€ 19,99
+ Order this book
Author

Michèle de Waard

Michèle de Waard is journalist (economie, politiek) en historicus. Ze werkte voor NRC Handelsblad, was correspondent in Bonn en Berlijn en schreef eerder het boek Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.

Related titles