Amsterdam University Press
Luilekkerland
Title
Luilekkerland
Subtitle
400 jaar koken in Nederland
Price
€ 26,99
ISBN
9789462987395
Binding
Hardback
Number of pages
288
Publication date
Dimensions
24 x 17 cm

Reviews

Oh dit is zo’n heerlijk boek waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Alles, ja álles wat ik weten wil staat er gewoon in. En met een goede dosis humor beschreven, kom daar maar eens om.
Yvette van Boven

Mijn kennis wordt flink aangevuld met meeslepende verhalen en uitdagende recepten. Een prachtig historiek zwart op wit door Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte.
Robert Kranenborg

Luilekkerland is zo’n overweldigend, inspirerend en rijk werk: ik ben gewoon jaloers. Een boek om te koesteren!
Ronald Giphart

Onno Kleyn, Charlotte Kleyn

Luilekkerland

400 jaar koken in Nederland

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd. Met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 gaat Luilekkerland snoepend door de Hollandse keuken van weleer.

€ 26,99
+ Order this book
Authors

Onno Kleyn

Onno Kleyn is al dertig jaar culinair schrijver en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo’n veertig boeken. In 2016 verscheen van zijn hand het meer dan duizend pagina’s tellende standaardwerk De grote Kleyn, culinair compendium.

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn studeerde geschiedenis en Frans en rondde in 2017 in Brussel de master Food History af. Sindsdien werkt ze als culinair journalist en historica. Ze schrijft onder andere voor Het Parool en Archeologie Magazine.

Related titles