Amsterdam University Press

Megafoonpolitiek

Kaj Leers
Title
Megafoonpolitiek
Subtitle
Hoe politieke partijen ons proberen te manipuleren
Author
Kaj Leers
Price
€ 18,99
ISBN
9789462988361
Format
Paperback
Number of pages
200
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm
Also available as
eBook ePub - € 8,99

Kaj Leers

Megafoonpolitiek

Hoe politieke partijen ons proberen te manipuleren

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land.

Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de Brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn.

Kaj Leers biedt een verhelderend kijkje achter de schermen: welke strategieën bedenken de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten? Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.

Kaj Leers was journalist, later woordvoerder voor de Partij van de Arbeid-fractie in Amsterdam en is tegenwoordig communicatiestrateeg met een bovengemiddelde interesse in politieke communicatie. Tussendoor schrijft hij seriecolumns voor de Volkskrant over verkiezingscampagnes.

Geestig en inzichtelijk - Sheila Sitalsing
€ 18,99
+ Order this book
Author

Kaj Leers

Kaj Leers (1975) is voormalig journalist, later woordvoerder voor de Partij van de Arbeid-fractie in Amsterdam en tegenwoordig communicatiestrateeg voor organisaties en heeft een bovengemiddelde interesse in politieke communicatie. Tussendoor schrijft hij af en toe seriecolumns voor De Volkskrant over verkiezingscampagnes. Leers was redacteur van Politieke Junkies, het populaire programma in De Balie dat de spin achter de spin van politieke partijen ontrafelt. Leers manifesteert zich op Twitter, waar hij zich vooral bezig houdt met politieke communicatie, en heeft daar een grote volgersschare onder parlementaire verslaggevers, politici, bestuurders en vooral: gewone Nederlanders.