Amsterdam University Press
Met de kennis van morgen
Title
Met de kennis van morgen
Subtitle
Toekomstverkennen voor de Nederlandse overheid
Price
€ 25,99
ISBN
9789462988477
Binding
Paperback
Number of pages
296
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 12,99

Reviews

Patrick van der Duin, Dhoya Snijders (eds)

Met de kennis van morgen

Toekomstverkennen voor de Nederlandse overheid

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de toekomst van Nederland moeilijk inzichtelijk. Voor de Nederlandse overheid is het daarom in toenemende mate noodzakelijk om toekomstverkenningen uit te laten voeren. Wat voor toekomstverkenningen worden er gemaakt, wat is de rol van deze verkenningen en wat voor impact hebben ze op de politieke besluitvorming?

Aan de hand van recente casussen gaat Met de kennis van morgen over de toekomstverkenningen die adviesraden en planbureaus hebben ontwikkeld om toekomstbestendig advies te leveren aan de overheid. De Stichting Toekomstbeeld der Techniek, het CBS, het CPB, het pbl, het KNMI, de COGEM, het RIVM, het SCP, de awti, de WRR en het Rathenau Instituut geven inzicht in de wijze waarop zij verkenningen uitvoeren, hoe deze hun weg vinden naar de Nederlandse politieke besluitvorming en wat het resultaat van hun verkenningen is.

€ 25,99
+ Order this book
Editors

Patrick van der Duin

Patrick van der Duin promoveerde aan de tu Delft op toekomstverkenningen en innovatieprocessen. Hij was lector Futures Research & Trendwatching bij Fontys (2013-2017). Momenteel is hij directeur van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek.

Dhoya Snijders

Dhoya Snijders werkt als onderzoeker bij de Stichting Toekomstbeeld der Techniek en publiceert over de effecten van informatietechnologie op de samenleving. Zijn promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Kaapstad ging over de maatschappelijke gevolgen van overheidsclassificaties.