Amsterdam University Press

Verlangen naar tuin

M. Lafaille
Title
Verlangen naar tuin
Price
€ 41,99
ISBN
9789462989757
Format
Hardback
Number of pages
256
Publication date
Dimensions
21 x 26 cm

M. Lafaille

Verlangen naar tuin

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Stel dat je morgen langs het paradijs zou lopen. Zou je dan denken: kijk daar, het paradijs, en gewoon doorlopen? Nee, natuurlijk niet. Adam en Eva werden verdreven uit het paradijs, maar niemand vertelde ooit wat er met de tuin gebeurd is. Is die tuin er nog steeds? Michel Lafaille is ervan overtuigd van wel. Het paradijs bestaat in ieders hoofd. Het zijn beelden, verlangens. Als je een tuin wilt maken waarnaar je verlangt, dan moet min of meer duidelijk zijn hoe die eruitziet.

Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin — dat plekje natuur dat je plots ontdekt, ergens, en dat je meteen een thuisgevoel geeft. Je krijgt inzicht in de elementen waarmee je een tuin kunt opbouwen om dan zelf te gaan scheppen. Hij leidt je rond in bijvoorbeeld de tuinen van Erasmus en Goethe, die van het Loo en Versailles= om te leren kijken en interpreteren. In het laatste hoofdstuk leer je over de liefde voor planten en bomen.
€ 41,99
+ Order this book
Author

M. Lafaille

Michel Lafaille is gevormd als theaterregisseur en als tuin- en landschapsontwerper. Hij leidde door de jaren heen honderden tuin- en landschapsarchitecten op.