Amsterdam University Press
De Weduwen van Rawagede
Title
De Weduwen van Rawagede
Subtitle
Getuigen van de dekolonisatieoorlog
Price
€ 55,00
ISBN
9789463727501
Binding
Hardback

Suzanne Liem

De Weduwen van Rawagede

Getuigen van de dekolonisatieoorlog

€ 55,00
+ Order this book
Author

Suzanne Liem

Suzanne Ing Siang Liem (Delft, 1965)

Op achtjarige leeftijd kreeg Suzanne, van haar in Indonesië geboren Chinese vader, haar eerste camera. Ze volgde haar passie en ging studeren aan de Fotoacademie in Amsterdam, na haar studie rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. .

Documentair fotograaf Suzanne Liem is altijd op zoek naar verhalen die haar persoonlijk raken. Toen ze in 2008 een rapport las over discriminatie en verstoting van weduwen, ging ze naar India. Ze legde het dagelijks leven van de vrouwen vast. Ook besloot ze meer verhalen over weduwen te maken.

Naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant (2010) over de rechtszaak van de weduwen van Rawagede tegen de Nederlandse Staat, nam ze contact op met advocaat Liesbeth Zegveld en Jeffry Pondaag (Stichting Comité Nederlandse Ereschulden). Ze reisde vervolgens naar Indonesië om deze weduwen een gezicht te geven. Dagblad Trouw publiceerde Liems' portretten en interviews. In 2015 reisde Suzanne opnieuw naar Indonesië om de gevolgen van de rechtszaak in beeld te brengen. In 2017 exposeerde het Nationaal Militair Museum haar portretten van de weduwen van Rawagede en Sulawesi in de tentoonstelling 'De Weduwen'.

Related titles