Amsterdam University Press
Doen, durven of de waarheid?
Title
Doen, durven of de waarheid?
Subtitle
Democratie in digitale tijden
Price
€ 19,99
ISBN
9789463727846
Binding
Paperback
Number of pages
294
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook ePub - € 14,99

Reviews

"Bijna elk essay zet aan tot denken, en komt met interessante invalshoeken. ... Een prikkelend en urgent boek voor wie zin heeft in stevige kost." **** Trouw

"De maatschappij raakt tegenwoordig regelmatig geïnfecteerd met viraal nepnieuws. .. Dit boek is een hoognodig vitaminesupplement voor het maatschappelijk afweersysteem. Ik ben ervan overtuigd dat de wetenschap en de samenleving uiteindelijk sterker en weerbaarder uit deze crisis zullen komen." - Robbert Dijkgraaf

Doen, durven of de waarheid?

Democratie in digitale tijden

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Als je het nieuws en de sociale media van de laatste jaren mag geloven, staan democratieën wereldwijd onder druk door stromen van nepnieuws, alternatieve feiten en andere post truth-perikelen. Waar iedereen in de beginjaren vol hoop was over het vrije woord en open gesprek op internet, is het enthousiasme inmiddels bekoeld.

In Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden leggen jonge wetenschappers uit wat we écht weten over politieke misinformatie op internet en sociale media. De Raad voor het Openbaar Bestuur en De Jonge Akademie van de KNAW hebben de handen ineengeslagen en jonge talenten uit verschillende disciplines uitgenodigd om verslag te doen van hoe het ervoor staat met waarheidsvinding in onze democratie.

Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf.

€ 19,99
+ Order this book
Authors

Jeroen de Ridder

Prof.dr.ir. Jeroen de Ridder is filosoof en momenteel voorzitter van De Jonge Akademie. Hij is als universitair hoofddocent filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Rens Vliegenthart

Prof. dr. Rens Vliegenthart is communicatiewetenschapper en voormalig lid en voorzitter van De Jonge Akademie. Hij is hoogleraar media en samenleving en wetenschappelijk directeur van de Amsterdam School of Communication Research aan de Universiteit van Amsterdam.

Jasper Zuure

Jasper Zuure MSc is sociaal psycholoog en senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur en als buitenpromovendus in de politieke filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Related titles