De Achttiende Eeuw

De Achttiende Eeuw

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Het jaarboek De Achttiende Eeuw is vanaf 2017 de opvolger van het gelijknamige tijdschrift, opgericht in 1968, en biedt een zo breed mogelijk beeld van de achttiende eeuw. De Achttiende Eeuw bevat bijdragen op het vlak van de literatuur, architectuur, muziek en kunst, filosofie, religie en andere aspecten van culturele, politieke, sociale en economische geschiedenis van de lange achttiende eeuw (1670-1830), zonder enige geografische beperking.

Aims and scope

Het jaarboek heeft tot doel de lezer op de hoogte te houden van recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de achttiende eeuw. Elk nummer bevat een themadossier met een vijftal bijdrages rond een relevant en actueel onderwerp. Daarnaast verschijnen er in elke editie losse bijdragen die de achttiende eeuw op een nieuwe manier belichten. Alle bijdragen zijn van hoge wetenschappelijke kwaliteit, maar steeds geschreven in een vlot leesbare stijl en toegankelijk voor een publiek van niet-specialisten. Onmisbaar voor wie zich interesseert voor de achttiende eeuw!

Title
De Achttiende Eeuw
Frequency

De Achttiende Eeuw verschijnt ieder najaar.

ISSN

2589-4617

eISSN

2667-2081

Open Access

Jaarboek De Achttiende Eeuw wordt gepubliceerd in delayed open access. Alle artikelen zijn voor iedereen toegankelijk na een periode van 2 jaar met de volgende Creative Commons-licentie: Attribution-Non Commercial-No Derivatives (CC BY-NC-ND 4.0).

Open Access information
Editors

Sarah J. Adams, Universiteit Gent
Elwin Hofman, KU Leuven
Jeannette Kamp, Universiteit Leiden
Christophe Madelein
Angelie Sens, Zuid-Afrikahuis Amsterdam
Marleen de Vries

Editorial office

Sarah J. Adams
jaarboek@18e-eeuw.nl

Publication Ethics & Malpractice Statement

Amsterdam University Press and this journal endorse the COPE (Committee on Publication Ethics) guidelines and will pursue cases of suspected research and publication misconduct (e.g. falsification, unethical experimentation, plagiarism, inappropriate image manipulation, redundant publication). Our full Publication Ethics and Malpractice Statement can be consulted here.

Peer Review Process

Naast artikelen kunnen bij gelegenheid ook reviewartikelen worden geplaatst, maar recensies worden niet opgenomen. Bijdragen worden beoordeeld door middel van peer review. De redactie evalueert tevens of de artikelen passen bij het karakter van De Achttiende Eeuw. De jaarlijkse deadline voor het indienen van bijdragen is 1 februari.

Archiving

Voor lange-termijnarchivering worden alle artikelen van dit tijdschrift gearchiveerd bij de Nederlandse Koninklijke Bibliotheek en Portico.

Subscriptions

Papier en online (2021):
Instituten €89 per jaar (excl. btw)
Particulieren €38 per jaar (incl. btw)
Studenten €12 per jaar (incl. btw)

Alleen online (2021):
Instituten €76 per jaar (excl. btw)
Particulieren €32 per jaar (incl. btw)
Studenten €11 per jaar (incl. btw)

Neem voor het afsluiten van een abonnement contact op met abonnementen@aup.nl