Amsterdam University Press

Rechtenverkoop

Amsterdam University Press is een voorstander van een beste disseminatie van alle publicaties.

De rechten van de auteur

Auteurs kunnen hun werk publiceren of hergebruiken onder bepaalde voorwaarden. Het hergebruik door de auteur van figuren, data en samenvattingen is altijd toegestaan. Voor het hergebruik van een volledige publicatie (artikel, hoofdstuk, boek) lees Amsterdam University Press’ Self-Archiving en Green Open Access-beleid hier. Neem contact op met rights@aup.nl voor vragen en in andere situaties.

Toestemmingen en vertalingen

Als u (een deel van) een publicatie van Amsterdam University Press wilt hergebruiken die niet in Open Access is gepubliceerd met een Creative Commons-licentie die dit hergebruik toestaat, neem dan contact op met rights@aup.nl. Wij vernemen graag de titel, auteur, (het deel van) de publicatie, het doel en de doelgroep van uw publicatie. Als de hergebruik commercieel is, vernemen wij ook graag de oplage en verkoopprijs.

Open Access

Amsterdam University Press is een sterke voorstander van de hergebruik van alle artikelen en monografieën die in Open Access zijn gepubliceerd, met inachtneming van de Creative Commons-licentie die voor elk werk is vastgelegd. Voor Amsterdam University Press’ Open Access-beleid voor boeken, klik hier. Voor Amsterdam University Press’ Open access-beleid voor tijdschriften en artikelen, klik hier.

Neem contact op met rights@aup.nl voor vragen betreffende het hergebruik van een publicatie of voor informatie over vertaalrechten.