De beste de baas?
Titel
De beste de baas?
Subtitel
Verdienste, respect en solidariteit in een meritocratie
Prijs
€ 30,90
ISBN
9789053568156
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
168
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Verantwoording 1 In het jaar 2034. Inleiding 2 Competitie op alle fronten 3 Meritocratie en de erosie van zelfrespect - 62 4 Verdient Oprah wel wat ze verdient? 5 De diplomademocratie 6 Meetlust: de wil tot meten 7 Naar een aidocratie. Conclusies

Tsjalling Swierstra, Evelien Tonkens (red.)

De beste de baas?

Verdienste, respect en solidariteit in een meritocratie

Mensen moeten gelijke kansen hebben en hun maatschappelijk positie mag niet bepaald worden door afkomst, ras of sekse. Alleen hun eigen inzet en talent mogen tellen. Dit ‘meritocratische ideaal’ wordt in onze samenleving breed omarmd, Maar is dit ideaal wel zo aantrekkelijk?

In deze bundel, die ongetwijfeld tot veel discussie zal leiden, buigt een aantal bekende filosofen en sociologen zich over de keerzijden van dit ideaal. Evelien Tonkens, Dick Pels, Pieter Pekelharing, Mark Bovens en Tsjalling Swierstra laten zien dat het meritocratische ideaal op gespannen voet staat met andere belangrijke idealen als onderling respect, solidariteit, democratie, onderhoud en een ontspannen samenleving.
€ 30,90
+ Bestel dit boek
Redacteurs

Tsjalling Swierstra

Tsjalling Swierstra is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Maastricht. Hij publiceerde bij AUP samen met Evelien Tonkens De Beste de Baas (2008) over meritocratie, en schreef daarnaast vele artikelen over de wisselwerking tussen techniek en moraal."

Evelien Tonkens

Mw. prof. dr. E. Tonkens is bijzonder hoogleraar Actief burgerschap, in het bijzonder de vraagstukken van competentieontwikkeling en toerusting aan de Universiteit van Amsterdam. Prof.dr. Evelien Tonkens is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit sociologie.