What about Asia?
Titel
What about Asia?
Subtitel
Revisiting Asian Studies
Prijs
€ 32,95
ISBN
9789053569597
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
108
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Table of Contents - 6 What about Asia? Revisiting Asian Studies - 8 Asian Studies and the Discourse of the Human Sciences - 16 Area Studies in a Changing World - 32 Asia as a Form of Knowledge: of Analyses, (Re)Production, and Consumption - 44 ‘A Little Knowledge is a Useful Thing’: Paradoxes in the Asian Studies Experience in Australia - 58 The Ebb and Flow of ASEM Studies - 70 Re-orienting Asian Studies - 88 Abbreviations - 106 Contributors - 108

Paul van der Velde, Josine Stremmelaar (red.)

What about Asia?

Revisiting Asian Studies

De studie van Azië wordt met het toenemen an het belang van dat werelddeel teeds belangrijker. In de afgelopen ien jaar zijn zowel het gebruik van area studies als hun legitimiteit het onderwerp van debat geweest tijdens conferenties en in academische tijdschriften. Centraal in het debat stonden de conceptualisatie van Azië-studies en het soort kennis dat Azië-specialisten voortbrengen. Een keur aan antwoorden zijn gegeven maar het debat is nog lang niet ten einde. What about Asia? geeft de huidige stand van zaken in het debat omtrent Azië studies en tegelijkertijd blaast het het debat nieuw leven in door een multiregionale en interdisciplinaire benadering.
Redacteurs

Paul van der Velde

Dr. Paul van der Velde is Senior Consultant van het International Institute for Asian Studies (IIAS) Leiden/ Amsterdam) en Secretaris van het ICAS. Hij is Chief Executive Officer van de International Convention of Asia Scholars, Secretaris van de ICAS Book Prize en algemeen redacteur van de IIAS en ICAS Book Series van Amsterdam University Press. Hij is samen met Sebastian Bersick en Wim Stokhof redacteur van Multiregionalsim and Multilateralism. Asian-European Relations in a Global Context (Amsterdam: AUP 2006).

Josine Stremmelaar

Josine Stremmelaar is uitvoerend directeur van het International Institute for Asian Studies en Executive Officer van de International Convention of Asia Scholars.