Topics in Market Microstructure
Titel
Topics in Market Microstructure
Prijs
€ 41,95 excl. BTW
ISBN
9789056295387
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
109
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Acknowledgements - 6 Contents - 8 1. Introduction - 10 2. The power of patience: A behavioral regularity in limit order placement - 18 3. The predictive power of zero intelligence in financial markets - 30 4. Correlations and clustering in the trading of members of the London Stock Exchange - 68 5. Market imbalances and stock returns: heterogeneity of order sizes at the London Stock Exchange - 86 6. Conclusions - 106 Bibliography - 108 Samenvatting (Summary in Dutch) - 118

Ilija Zovko

Topics in Market Microstructure

Topics in Market Microstructure is een verkenning van de recente ontwikkelingen op het gebied van market microstructures, de studie naar de processen via welke investeerders hun voorspellingen doen en naar aanleiding waarvan zij hun marktprijzen en -strategieën bepalen. Recente vooruitgangen zijn gemaakt door het prolifereren van computers in het handelsproces en de beschikbaarheid van financiële data van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn onderzoekers aangetrokken uit verschillende disciplines (onder andere, financiën, natuurkunde en ICT) om zo een interdisciplinair onderzoeksarena te creëren met als doel een zeer ingewikkeld systeem van een grote hoeveelheid interacterende intelligent agents inzichtelijk te maken.
Dit boek bevat vier artikelen waarin de auteurs onderzoek doen naar de interacties tussen investeerders en hun strategieeën en de hieruit voortvloeiende eigenschappen van transactieprijzen.
Auteur

Ilija Zovko

Ilija Zovko deed zijn promotieonderzoek voor een groot deel aan de Santa Fe Institute in New Mexico, VS, waar hij als onderzoeker in residence verbleef. Het andere deel deed hij bij het Centrum voor Nonliniaire Dynamiek in Economie en Financiën (CeNDEF) aan de Universiteit van Amsterdam.