Nederland in de jaren nul
Titel
Nederland in de jaren nul
Subtitel
Proceedings derde Nederlandse workshop European Social Survey – 11 november 2010
Prijs
€ 32,99
ISBN
9789085550532
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
178
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24.5 cm

Kees Aarts, Marion Wittenberg

Nederland in de jaren nul

Proceedings derde Nederlandse workshop European Social Survey – 11 november 2010

De European Social Survey (ESS) is een enquêteonderzoek onder de bevolking van dertig Europese landen, gestart in 2002 en sindsdien elke twee jaar herhaald. Nederlandse onderzoekers behoren tot de meest intensieve gebruikers van deze groeiende en (inter)nationaal gezien belangrijke dataverzameling.
Sinds 2007 organiseren DANS en de nationale coördinator van de ESS een (twee)jaarlijkse workshop voor onderzoekers in Nederland die met de ESS-gegevens werken of willen werken en die voor hun conceptpublicaties een kritisch publiek zoeken. Deze bundel bevat de proceedings van de derde workshop, gehouden op 11 november 2010.
De ESS is snel op weg om het centrale survey-instrument te worden in een aantal maatschappijwetenschappen, in het bijzonder de politicologie en de sociologie. De artikelen in deze bundel getuigen van het scala van onderzoeksvragen dat met behulp van de ESS-data onderzocht kan worden.

Data Archiving and Networked Services (DANS) bevordert duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Kijk op www.dans.knaw.nl voor meer informatie en contactgegevens. DANS is een instituut van KNAW en NWO.
Auteurs

Kees Aarts

Kees Aarts is hoogleraar Politicologie en wetenschappelijk directeur van het Institute for Innovation and Governance Studies aan de Universiteit Twente.

Marion Wittenberg

Marion Wittenberg is project manager Social Sciences at Data Archiving and Networked Services (DANS). She organizes, in cooperation with the Dutch national coordinator European Social Survey (ESS), biennial workshops for users of the ESS data. Previous publications in this series are:|Nederland in de jaren nul - Proceedings derde Nederlandse workshop European Social Survey - 11 november 2010, Pallas 2012|Nederland in vergelijkend perspectief. Proceedings Tweede Nederlandse Workshop European Social Survey - 13 november 2008, AKSANT 2009