Gedeeld Koninkrijk
Titel
Gedeeld Koninkrijk
Subtitel
De ontmanteling van de Nederlandse Antillen en de vernieuwing van de trans-Atlantische relaties
Prijs
€ 41,95
ISBN
9789089643919
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
352
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Categorie
Geschiedenis
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Gedeeld koninkrijk - 2 Inhoud - 6 Woord vooraf - 8 Overzicht kabinetten, bewindspersonen, beknopte chronologie - 16 1. Ruimte voor nieuwe keuzes - 22 2. De Koninkrijksrelaties: instituties, spelers, dossiers - 40 3. Naar de keuze voor ontmanteling en maatwerk - 110 4. Het proces: chronologie en resultaten - 180 5. Epiloog - 252 Noten - 284 Bibliograie - 362 Fotoverantwoording - 369 Afkortingen - 370 Index - 373

Gert Oostindie, Inge Klinkers

Gedeeld Koninkrijk

De ontmanteling van de Nederlandse Antillen en de vernieuwing van de trans-Atlantische relaties

Op de magische datum 10/10/10 werd het land de Nederlandse Antillen opgeheven. Hoewel Den Haag er lang naar had gestreefd de zes eilanden gezamenlijk naar de onafhankelijkheid te leiden, lieten ze elkaar los en hielden ze Nederland juist vast. Gedeeld Koninkrijk analyseert de achtergronden van het uiteenvallen van de Nederlandse Antillen. Op basis van archief- en personderzoek en tientallen interviews met betrokkenen aan beide zijden van de oceaan stellen de auteurs niet alleen de vraag waarom net deze oplossing werd gekozen, maar ook hoe het trans-Atlantische Koninkrijk zich nu verder zal ontwikkelen.
€ 41,95
+ Bestel dit boek
Auteurs

Gert Oostindie

Gert Oostindie is directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Inge Klinkers

Inge Klinkers was als onderzoeker verbonden aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en werkte als redacteur onder meer bij Amsterdam University Press; nu werkt zij voor Pearson Benelux.