Terug naar de Spaanse Burgeroorlog
Titel
Terug naar de Spaanse Burgeroorlog
Subtitel
Etnografie en het onvoltooid verleden
Prijs
€ 35,99
ISBN
9789089645128
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
144
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm

Henk Driessen

Terug naar de Spaanse Burgeroorlog

Etnografie en het onvoltooid verleden

Klik hier voor de Inhoudsopgave en Hoofdstuk 1

In dit boek verdiept Henk Driessen zich in het onvoltooid verleden van de inwoners van een dorp en plattelandsstad in het zuiden van Spanje. Hij concentreert zich daarbij in het bijzonder op de Spaanse Burgeroorlog, de culturele antropologie, de manier waarop dit vak beoefend wordt en, ten slotte, op de 40 jaar die de auteur hier zelf bij betrokken is geweest.
Er is al heel veel geschreven over de Spaanse Burgeroorlog; in de laatste jaren vooral met het idee het historisch geheugen te 'herstellen'. Driessen sluit zich bij deze traditie aan met een lokaal, humaan en persoonlijk perspectief. Terug naar de Spaanse Burgeroorlog is hierdoor niet alleen interessant voor antropologen, historici en mensen met een achtergrond in Spaans of Cultuurstudies, maar voor iedereen met een interesse in de menselijke conditie.
Auteur

Henk Driessen

Henk Driessen is cultureel antropoloog en emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij redigeerde In het huis van de islam en schreef Pijn en cultuur, Terug naar de Spaanse Burgeroorlog, Pijn en Humor.
lup=printpartner=