Promoveren
Titel
Promoveren
Subtitel
Een wegwijzer voor de beginnend wetenschapper - herziene editie
Prijs
€ 20,99
ISBN
9789089645326
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
140
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 22.5 cm
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 18,99

Recensies en Artikelen

[over de eerste druk] "Het is echt een aardig boekje dat niet alleen iedereen die over een proefschrift denkt goed zal kunnen gebruiken, maar ook hun familieleden en vrienden [...]. Van de sollicitatie naar een aio-plaats tot het huren van een rokkostuum voor de promotie zelf worden alle fasen en alle moeilijke momenten - en dat zijn er heel wat - behandeld op een manier waar ook heel wat proefschriften fors van zouden opknappen." -- Paul Schnabel NRC Handelsblad (16-2-2002)|"Een buitengewoon praktisch boekje is Promoveren. [...] niets ontsnapt aan Lelieveldts aandacht. Aanbevolen." Medisch Contact (Nr. 13 - 28 maart 2007)|"Samenvattend is dit een aanrader voor (aankomende) promovendi." Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (13-10-2002)

Herman Lelieveldt

Promoveren

Een wegwijzer voor de beginnend wetenschapper - herziene editie

Veel academici zetten zich vroeg of laat tot het schrijven van een proefschrift. Maar dat het promoveren niet zo gemakkelijk is, blijkt wel uit het grote aantal uitvallers en de vele promovendi die hun project niet op tijd weten af te ronden. Herman Lelieveldt doet in deze wegwijzer talloze suggesties die ervoor zorgen dat het schrijven van een proefschrift sneller, leuker en beter gaat. Op basis van literatuur en ervaringen van promovendi geeft hij praktische tips die helpen om van het ingewikkelde onderzoekstraject een hanteerbaar project te maken.

In deze volledig herziene en geactualiseerde editie besteedt Lelieveldt extra aandacht aan de steeds ingewikkelder zoektocht naar een promotieplaats, aan de aansluiting tussen masteropleiding en promotietraject en aan strategieën waarmee promovendi hun carrièreperspectieven zowel binnen als buiten de wetenschap kunnen vergroten. In het licht van de recente fraudezaken in de wetenschap gaat Lelieveldt ook in op manieren waarop promovendi kunnen voorkomen dat hun wetenschappelijke integriteit in twijfel wordt getrokken, en hoe ze zo nodig problemen rond de integriteit van anderen aan kunnen kaarten.
Auteur

Herman Lelieveldt

Herman Lelieveldt doceert politicologie aan het University College Roosevelt Academy in Middelburg, en was daarvoor onder meer coördinator van de Nederlandse Onderzoekschool Bestuurskunde. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops over de kunst van het promoveren.

Gerelateerde boeken