Amsterdam University Press

De geldrevolutie

Frederieke Hegger
Titel
De geldrevolutie
Subtitel
Hoe technerds bouwen aan een nieuwe financiële wereld
Prijs
€ 18,99
ISBN
9789089647573
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
248
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm

Frederieke Hegger

De geldrevolutie

Hoe technerds bouwen aan een nieuwe financiële wereld

De nieuwe bankier is een tech-nerd. Gedreven door de crisis en gewapend met disruptieve technologie bouwt hij aan een nieuwe financiële wereld. Een wereld waarin geld verplaatsen steeds makkelijker en sneller gaat. En één waarin de traditionele bank als middle-man minder vanzelfsprekend wordt. Nieuwe cryptocurrencies komen met één muisklik ter wereld en we lenen steeds meer van elkaar, in plaats van van de bank. Het mogelijke einddoel: een open en decentraal financieel netwerk, zonder machtscentrum.

RTL Z-journalist Frederieke Hegger spreekt met pioniers uit binnen- en buitenland. Van topeconoom Jeremy Rifkin tot Bitcoingoeroe Andreas Antonopoulos. Van jonge tech-ondernemers tot bankiers. Met humor, portretten, feiten en cijfers kijkt ze door een verrekijker naar de toekomst: staan we aan het begin van een financiële revolutie?

Doe de geldrevolutie-persoonlijkheidstest!
Waar sta jij in het fintech-debat? Ben je een wereldverbeteraar, een techoptimist, een pragmaticus, een cynicus, een superzelfverzekerde econoom, een doemdenker, een goudfan of een cryptoanarchist? Doe de test in vijf vragen en kom erachter wat je bent.
Klik hier voor de test.
€ 18,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Frederieke Hegger

Frederieke Hegger is redacteur economie bij RTL Z en RTL Nieuws. Ze is gespecialiseerd in financiële innovatie en duurzaamheid.