De robot de baas
Titel
De robot de baas
Subtitel
De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk
Prijs
€ 20,99
ISBN
9789462982451
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
170
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm

De robot de baas

De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk

Dagelijks lezen en horen we dat 'de robots' eraan komen. En omdat robotica steeds sneller en slimmer wordt, vrezen velen dat er heel veel banen op het spel staan. Is dat waarschijnlijk?

In dit boek gaan technologiedeskundigen, economen en andere wetenschappers in op de vraag wat de betekenis van robotisering en digitalisering zal zijn voor de toekomst van werk. Er verdwijnen banen, er komen nieuwe banen bij en de aard van veel werk verandert. Maar robotisering blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan vaak wordt verondersteld.

De overheid, maar bijvoorbeeld ook wetenschappers, werkgevers en werknemers en hun organisaties, kunnen bovendien invloed uitoefenen op de manier waarop technologie wordt ontwikkeld en toegepast. Het is mogelijk de robot de baas te blijven met een 'inclusieve robotagenda' die zich richt op het bevorderen van complementariteit tussen mens en machine, met aandacht voor co-creatie, scholing, de kwaliteit van werk en nieuwe verdelingsvraagstukken.
€ 20,99
+ Bestel dit boek
Redacteurs

Robert Went

Robert Went (twitter: @went1955) is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij werkte daar o.a. mee aan publicaties over ontwikkelingshulp, het Nederlands verdienvermogen, en ongelijkheid. Zie ook: http://www.wrr.nl/en/bureau/staf/article/robert-went/

Monique Kremer

Monique Kremer is als onderzoeker verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).