Amsterdam University Press
MiX
Titel
MiX
Subtitel
Flexibel geloven
Prijs
€ 7,99
ISBN
9789462985797
Bindwijze
Paperback
Aantal pagina's
80
Publicatiedatum
Afmetingen
28.5 x 23 cm

Manuela Kalsky (red.)

MiX

Flexibel geloven

Op 23 mei zal MiX gepresenteerd worden in De Nieuwe Liefde te Amsterdam. klik hier voor meer informatie

MiX gaat over mensen die verschillende religies met elkaar combineren. Of beter gezegd: over mensen die elementen uit religieuze tradities die hen bijzonder aanspreken kiezen en vervolgens in hun dagelijks leven praktiseren.

Ze bidden, chanten of doen aan soefidraaien. Met yoga en mediteren beginnen zij de dag. Sommigen hebben een eigen huisaltaartje, waar Boeddha, Jezus en een moedergodin vreedzaam naast elkaar staan met ernaast een Tibetaanse klankschaal en kaarten met gekalligrafeerde islamitische teksten van Rumi. Tegenwoordig is bijna een kwart van de Nederlandse bevolking multireligieus. Dit religieus mixen krijgt niet alleen applaus, maar stuit ook op weerstand. Is het wel mogelijk om religies te combineren. De personen die in MiX aan het woord komen, brengen het in de praktijk.

De glossy presenteert resultaten van onderzoek naar multireligiositeit in Nederland, o.a. cabaretier Jörgen Raymann, televisiepresentatrice Annemiek Schrijver en zenleraar Ton Lathouwers reageren erop. Een zelftest helpt de lezer ontdekken in hoeverre hij of zij zelf een 'flexibele gelovige' is. Verder bevat Mix tips voor multireligieuze bezinningscentra, gemeenschappen, tv-programma's en boeken.

€ 7,99
+ Bestel dit boek
Redacteur

Manuela Kalsky

Manuela Kalsky is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en bekleedt de Edward Schillebeeckx-leerstoel aan de Vrije Universiteit.

Gerelateerde boeken