Het ABC van de biografie
Titel
Het ABC van de biografie
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462986985
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

In 26 prikkelende essays belichten de gezaghebbende biografen Nigel Hamilton en Hans Renders de valkuilen en vergezichten van dit steeds populairder wordende genre. Hoezo zijn geautoriseerde biografieën per definitie waardeloos, en waarom verschijnt er elke maand een boek over John F. Kennedy? De antwoorden staan in dit even erudiete als lichtvoetige ABC van de moderne biografie. Lezen en smullen!
- Elsbeth Etty, biograaf, columnist en criticus
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Hans Renders, Nigel Hamilton

Het ABC van de biografie

Biografieën, we lezen ze graag. Ze vertellen de levensverhalen van meer of minder beroemde mensen en bieden de lezer veelal verrassende inzichten over de plaatsen en de tijd waarin die personen leefden. Biografieën zijn er in vele soorten en maten. Dit boek vertelt daar meer over. Het is onderverdeeld in diverse lemma’s over de hedendaagse biografie. Behandeld worden onder meer genres, invalshoeken, bekende biografen en thema’s. Onder de A vindt de lezer ‘Amerika’, ‘Autobiografie’ en ‘Autoriseren’. Onder de P ‘Psychologiseren’, de R bevat ‘Religie’, etcetera. Bij elk lemma staat een blokje ‘Literatuur’, en achterin het boek bevindt zich een uitgebreid personenregister.
Auteurs

Hans Renders

Hans Renders is hoogleraar Geschiedenis en Theorie van de Biografie aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van het Biografie Instituut. Hij is criticus voor Het Parool en verzorgt een maandelijkse rubriek over biografieën voor het radioprogramma Met het oog op morgen.

Nigel Hamilton

Nigel Hamilton is auteur van prijswinnende biografieën, waaronder die van John F. Kennedy en van Bill Clinton. Zijn werk is in zestien talen vertaald. In Nederland verscheen Roosevelt versus Churchill. Bevelhebbers in oorlog — 1943 (2016).