Amsterdam University Press

Oraties

Apart from publishing academic publications and publications for a wider audience, Amsterdam University Press also offers a range of services to scholars and institutions, drawing on our excellent network of high-quality printers, designers, editors and business partners.

Wilt u uw oratie laten drukken, opmaken of beschikbaar stellen voor anderen?

Amsterdam University Press biedt hoogleraren van alle universiteiten de mogelijkheid om hun oratie te laten drukken, en eventueel op te laten maken en beschikbaar te stellen voor geïnteresseerden, online en in boekvorm.

Een oratie laten drukken

Voorafgaand aan de inaugurele rede kunt u bij AUP een door u gewenst aantal exemplaren van uw oratie bestellen. Dit kan tot uiterlijk zes weken voor de dag waarop u deze tot uw beschikking wilt hebben.

Als u uw oratie enkel wilt laten printen of drukken, dan levert u ons kant-en-klare bestanden aan van omslag én binnenwerk volgens de technische instructies die u van AUP zult ontvangen. Nadat de bestanden door AUP technisch akkoord zijn bevonden, heeft u binnen enkele weken de gewenste oplage in huis.

Een oratie laten opmaken

Tevens kunt u de cover en het binnenwerk van uw proefschrift door AUP laten opmaken. U kunt zowel beide door AUP laten opmaken, als enkel de cover of enkel het binnenwerk (en zelf het andere bestand verzorgen). Voor zowel binnenwerk als cover is er een professionele standaard opmaak beschikbaar.

Gelieve uw manuscript in Word aan te leveren, en alle figuren en tabellen apart in het oorspronkelijke bestandstype (en in hoge resolutie). Als het manuscript op de juiste wijze wordt aangeleverd, kost de opmaak van uw oratie maximaal twee weken, afhankelijk van de hoeveelheid figuren en tabellen.

Een oratie beschikbaar stellen
Het is ook mogelijk uw oratie beschikbaar te stellen voor geïnteresseerde kopers. De opmaak van zowel binnenwerk als cover wordt dan door AUP verzorgd; hiervoor is een professionele standaard lay-out beschikbaar. De oratie zal verkrijgbaar zijn onder de naam Pallas Publications. U zult ook een auteurscontract afsluiten met AUP.

Uw oratie wordt via Printing on Demand (PoD) beschikbaar gesteld, wat betekent dat elk exemplaar van uw boekje pas wordt gemaakt wanneer het wordt besteld.

Oraties van de Universiteit van Amsterdam worden middels Open Access beschikbaar gesteld op de UvA-website, via het Bureau Communicatie.

Tekstredactie

Het is tevens mogelijk om uw Nederlandstalige of Engelstalige manuscript bij Amsterdam University Press te laten redigeren of corrigeren.

Een offerte opvragen

Neem voor een offerte contact op met proefschriften@aup.nl, graag met de volgende informatie:

  • Uw naam, universiteit en faculteit;
  • Van welke hierboven beschreven diensten wenst u een prijsopgave te ontvangen?
  • Op welke datum heeft u exemplaren van uw oratie nodig?
  • Het aantal woorden van uw oratie inclusief voet- en eindnoten (in Word te bepalen via menu ‘Extra’, item ‘Woorden tellen…’);
  • Het aantal afbeeldingen, foto’s, grafieken en tabellen;
  • De oplage die u wenst af te nemen.