Amsterdam University Press

Proefschriften

1. Een proefschrift laten drukken

 • Voorafgaand aan de promotie kun je bij AUP elk gewenst aantal exemplaren van je proefschrift bestellen.
  Lever ons kant-en-klare bestanden aan van omslag en binnenwerk. De handleiding ‘Een proefschrift drukken’ met instructies hoe je bestanden moet aanleveren ontvang je bij het eerste contact met AUP.
 • Nadat de bestanden door AUP zijn goedgekeurd heb je binnen twee of drie weken (afhankelijk van de door jou gewenste oplage) de exemplaren in huis. Vanzelfsprekend kunnen we ook tegen een geringe meerprijs je uitnodigingen en stellingen verzorgen.

2. Een proefschrift laten opmaken en drukken

Ook het omslag en binnenwerk van je proefschrift kan AUP opmaken. Beiden krijgen een professionele lay-out.

 • Het omslag: indien je een omslag met afbeelding wenst lever je een beeld aan naar keuze volgens de handleiding ‘Een proefschrift opmaken’. Een typografisch omslag (zonder beeld) is ook mogelijk. Als je op de achterzijde een tekst wilt, lever je die ook aan. De opmaak van een omslag duurt niet langer dan een week.
 • Het binnenwerk: indien je je manuscript in Word aanlevert en alle figuren en tabellen apart toestuurt volgens de hierboven genoemde handleiding, dan verzorgt AUP de opmaak van het binnenwerk. De eerste proef is gereed in één of twee weken, de afronding van het binnenwerk duurt eveneens één of twee weken. De duur is afhankelijk van de hoeveelheid figuren en tabellen.

3. Van je proefschrift een handelseditie maken

Je kunt ook een handelseditie van je proefschrift laten maken, geschikt voor de verkoop aan geïnteresseerden.

 • Je proefschrift zal worden opgenomen in de ‘University Dissertations’-serie en verschijnen op de bijbehorende website.
 • Het proefschrift zal verkrijgbaar zijn onder de naam Vossiuspers of Pallas Publications (afhankelijk van de universiteit waar je promoveert).
 • AUP verzorgt voor een handelseditie de opmaak van zowel binnenwerk als omslag, binnen de serie-lay-out.
 • Het boek kan via (online) boekhandels worden besteld, zoals Bol.com, Amazon.co.uk en Amazon.com.
 • AUP voegt goede metadata toe aan je proefschrift om de titel beter vindbaar te maken via zoekmachines.
 • Een e-pdf van je proefschrift wordt ter beschikking gesteld aan het repositorium van de universiteit waar je promoveert (mits van toepassing).
 • Het is van belang dat je het volledige auteursrecht op het werk bezit, of, bij gebruik van materiaal van derden (tekst en/of beeld), toestemming hebt van de rechthebbenden (ook voor de webversie). Hierover wordt ook extra informatie verstrekt. Je zult zelf een auteurscontract afsluiten met AUP.

Extra: tekstredactie

Het is ook mogelijk om je Nederlandse of Engelse manuscript bij Amsterdam University Press te laten redigeren. Hiervoor zijn professionele redacteuren beschikbaar. Engelstalige tekst wordt geredigeerd door een native speaker. Prijzen voor tekstredactie zijn op aanvraag beschikbaar. Het geredigeerde manuscript ontvang je na twee weken retour.

Vraag offerte aan

Neem contact op met Boele Gerkes (boelegerkes@walburgpers.nl) voor informatie over het drukken of publiceren van je proefschrift.

Proefschriften van promovendi van de Universiteit van Amsterdam

Voor promovendi van de Universiteit van Amsterdam (UvA) stelt AUP een elektronische versie van het proefschrift beschikbaar in de database UvA Dissertations Online. UvA Dissertations Online is een service voor het online publiceren van proefschriften van de UvA. De database staat in dienst van de vergroting van de zichtbaarheid van proefschriften wereldwijd, en fungeert tevens als archief. Populaire zoekmachines zoals Google Scholar vinden hun weg gemakkelijk naar de proefschriften in dit platform.

Voor promovendi van de Universiteit van Amsterdam is er een korting van 8%.