Amsterdam University Press
De rekbare waarheid
Title
De rekbare waarheid
Subtitle
Over de objectiviteit van betrokken journalistiek
Price
€ 12,99
ISBN
9789048524280
Binding
eBook ePub
Number of pages
234
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 12,99

Reviews

"Waar Het zijn net mensen stopt, gaat dit boek verder."
Joris Luyendijk

"Een goed boek waar ik het hardgrondig mee oneens ben."
Carel Kuyl

Taco Rijssemus

De rekbare waarheid

Over de objectiviteit van betrokken journalistiek

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Journalisten durven vaak geen betrokken journalistiek te bedrijven uit angst dat hun objectiviteit door collega's in twijfel wordt getrokken. Maar bestaat 'neutrale' journalistiek wel? En waarom werkt betrokken journalistiek in sommige gevallen juist beter? Daarover gaat De rekbare waarheid. Over de objectiviteit van betrokken journalistiek van Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO/NCRV en RKK.

Journalisten hebben er vaak moeite mee in hun werk hun eigen waarden, wereldbeeld of politieke overtuiging door te laten klinken. Ze zijn bang dat hun objectiviteit ter discussie komt te staan. Betrokken journalisten zijn nu eenmaal snel verdacht en worden door collega's met argusogen gevolgd: ze zouden niet boven de partijen staan en feiten verdraaien; ze zouden hun politieke overtuiging, mensbeeld, of levensbeschouwelijke visie laten prevaleren boven waarheidsvinding. Rijssemus laat in zijn boek zien dat betrokken journalistiek onmisbaar is voor onze maatschappij: betrokken journalisten brengen feiten, inzichten en interpretaties boven water die hun 'neutrale' collega's het publiek onthouden.

€ 12,99
+ Order this e-Book
Author

Taco Rijssemus

Taco Rijssemus is directeur Media van de KRO en geeft in die hoedanigheid leiding aan verschillende journalistieke programma's als Brandpunt, Reporter en Oog in Oog. Hij heeft niet alleen ervaring opgedaan bij de publieke omroep, maar is ook jarenlang hoofdredacteur van Hart van Nederland geweest.

Related titles