Amsterdam University Press
Het Verre Oosten
Title
Het Verre Oosten
Subtitle
Oog in oog met het China van Mao
Price
€ 6,99
ISBN
9789048529865
Binding
eBook ePub
Number of pages
148
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 14,95

Erik-Jan Zürcher, Kim van der Zouw (eds)

Het Verre Oosten

Oog in oog met het China van Mao

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

In september 1964 vertrok de jonge Nederlandse sinoloog Erik Zürcher samen met Gan Tjian-Tek, de conservator van het Leidse Museum voor Volkenkunde, naar China. Zürcher was drie jaar eerder benoemd tot hoogleraar Geschiedenis van Oost-Azië in Leiden. Ze reisden met de Trans-Siberische spoorlijn naar Beijing en verbleven uiteindelijk drie maanden in China. Daar was het de periode tussen de Grote Sprong Voorwaarts en de Grote Culturele Revolutie — een adempauze tussen de twee grote campagnes van Mao Zedong die het land volledig op zijn kop zetten en talloze mensen het leven kostten. Internationaal was dit de tijd van de val van Chroestjov in de Sovjet-Unie, de Olympische Spelen in Tokyo en de eerste Chinese atoombom.

Recent zijn de brieven die Zürcher tijdens zijn reis naar huis schreef en zijn reisdagboek gevonden. Deze uitgave van de brieven en een selectie uit het dagboek neemt de lezer mee in een tijdcapsule naar een tijd waarin China nog hermetisch afgesloten, communistisch en straatarm was. Wat het reisverslag daarnaast zo bijzonder maakt is dat het afkomstig is van een professionele China-specialist, die weliswaar het land al vele jaren op papier had bestudeerd, maar nu voor het eerst geconfronteerd werd met de dagelijkse realiteit van communistisch China.

€ 6,99
+ Order this e-Book
Editors

Erik-Jan Zürcher

Erik-Jan Zürcher is director of the International Institute of Social History in Amsterdam, as well as member of the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences and Professor of Turkish Studies at Leiden University.

Kim van der Zouw

Kim van der Zouw is an editor and translator.

Related titles